Hope Diet verstuurt haar producten via Bpost voor bestellingen. Bpost biedt de mogelijkheid uw product naar uw gewenste adres te sturen of naar een Bpost-afhaalpunt bij jou in de buurt (dit laatste is enkel mogelijk in België).

Hope Diet stuurt je een e-mail eens je pakket is overgemaakt aan de bode. Bij afwezigheid kan je voor de bode een ondertekende boodschap aan de deur hangen, waarin je de toestemming geeft het pakje bij de achterdeur te plaatsen of  het te overhandigen aan de buren. Indien de levering niet is gelukt wordt er een afwezigheidsbericht achtergelaten waarmee u uw pakje kan afhalen in het postkantoor. Bij niet-levering wordt het pakket opnieuw naar ons verzonden en nemen we contact met je op voor verdere instructies.

Wat is de leveringstermijn? Wanneer mag ik mijn pakket verwachten?

In België van maandag – zaterdag:

Binnen 2-4 werkdagen vanaf het moment dat uw betaling is aangekomen en u daarvan een bevestigingsmail hebt ontvangen.

 

Afwezigheid

Bent u afwezig, dan stopt de postbode een afwezigheidsbericht in uw brievenbus. U of een derde kan het pakje binnen de 14 dagen (de dag van aanbieding niet inbegrepen) afhalen in het postkantoor of postpunt dat op het afwezigheidsbericht aangeduid is.

Indien u vaak afwezig bent kiest u er best voor uw pakje te laten leveren in een afhaalpunt of in een pakjesautomaat.

 

Internationaal

Voor een levering buiten België zal de kost voor verzending aangegeven worden in het overzicht van uw winkelmandje. De kosten voor verzending en de leveringstijd zijn afhankelijk van koerierdienst en bestemming. Selecteer uw EU-bestemming bij het ingeven van het leveringsadres om uw exacte verzendkost te kennen.

 

Uw bestelling online volgen

U krijgt bij de verzending van uw pakket een e-mail waarin u uw bestelling kan volgen via een link van de gekozen koerierdienst. Indien u de trackingcode kwijt bent kan deze via de knop “Contacteer ons” op onze webpagina recupereren aan de hand van uw e-mailadres. De tracking-code en link worden u dan meteen getoond.

 

De leveringstermijn duurt langer dan verwacht. Wat moet ik doen?

Wanneer een bestelling 1 a 2 werkdagen nà de verwachte leveringstermijn niet aangekomen is, neemt u best contact op met Hope Diet. Wij onderzoeken de oorzaak en bieden u een eventuele alternatieve oplossing aan. U kan ons per e-mail bereiken via info@hope-diet.com.

 

Grote volumes bestellen > 30kg?

Bestellingen met een groot volume (van meer dan 30 kg) vragen een aparte logistieke organisatie. Je zal eerst gecontacteerd worden om samen de specifieke details en het tijdstip van de levering te bespreken.

Het is ook mogelijk het product te komen afhalen. In dit geval verzoeken wij u om met ons contact op te nemen via info@hope-diet.com om met ons een afspraak te maken.