Superfood van Hope diet

Onze superfood shakes zijn verrijkt met Nigella Sativa (ook wel zwarte zaad, zwarte komijn of habba sawda genoemd). Wij garanderen u dan ook de beste kwaliteit!

Nigella Sativa is een éénjarig kruid die tal van voordelen biedt op de gezondheid.

Reeds vijfduizend jaar geleden was de therapeutische en genezende potentie van Nigella Sativa bij de heelmeesters in Midden Oosten en India bekend. Ibn Sina, bekend voor zijn medische kennis en schrijver van het historisch boek ‘De Canon van de Geneeskunde’ die door velen als het beroemdste boek in de geschiedenis van de geneeskunde wordt beschouwd, verwijst naar Nigella Sativa als het zaad dat de energie van het lichaam bevordert en bij vermoeidheid kan worden toegepast en verscheidene andere therapeutische toepassingen vooral bij spijsverteringsproblemen. In de loop de eeuwen kreeg Nigella Sativa in de volksgeneeskunde een uitstekende reputatie en werd in veel kruidenboeken genoemd.

Zwarte zaad, zwarte komijn of habba sawda


Nigella Sativa zaad bevat aminozuren, vaste en vluchtige oliën, verzadigde (20%) en meervoudig onverzadigde (80% Omega 3, 6 en 9) vetzuren, bioflavonoïden, proteïnen, koolhydraten, alkaloïden, saponienen, vitaminen, mineralen (fosfor, zink, ijzer, koper, calcium) en veel andere fytochemische samenstellingen.

Daarnaast bevat het belangrijke duurzame eigenschappen, waaronder: anti-oxidant, antibioticum, ontstekingwerend, anti-allergicum, koortswerend, spijsverteringbevorderend, immuunsysteem hersteller, en andere.

Steeds vaker tonen universitaire studies en wetenschappelijk onderzoek aan dat nigella sativa nog veel meer helende eigenschappen bezit dan dat en een zéér positieve invloed heeft op de algemene gezondheid. Het sterkt het immuunsysteem en het spijsverteringstelsel, pakt aandoeningen als diabetes en te hoge cholesterol aan, enzovoorts.