Retour & Garantie – Doet Hope-Diet hieraan mee?

Ben je niet tevreden over een artikel, dan kun je binnen de zichttermijn van 14 werkdagen zonder opgaaf van reden retourneren. Voor je iets retour stuurt, raden wij je aan de voorwaarden van retourzendingen aandachtig door te lezen.

De verzendkosten voor het retour sturen van je bestelling zijn voor eigen rekening. Wanneer een artikel geruild moet worden door een fout van ons, dan zijn de kosten voor retour uiteraard voor onze rekening.

Voor onderstaande uitzonderingen hoef je geen verzendkosten te betalen:

  1. Het verkeerde product is geleverd
  2. Het pakket is verkeerd geleverd
  3. Het product is kapot bij aankomst
  4. Het product is over datum

 

Kan ik een artikel omruilen?

Voor de geretourneerde artikelen wordt het aankoopbedrag automatisch teruggestort op het rekeningnummer of de creditcard waarmee betaald is. Wij ruilen dus niet om. Wanneer je een ander artikel wilt ontvangen, dan plaats je hiervoor een nieuwe bestelling en betaal je verzendkosten.

Eens we je bestelling hebben ontvangen zullen wij deze evalueren. Het product moet in ieder geval aan de volgende punten voldoen voordat we een coupon kunnen geven of een terugbetaling doen:

  1. Het artikel moet compleet en ongeopend zijn
  2. Het artikel mag niet beschadigd of kapot zijn (in originele staat)
  3. Het product is voorzien van de fabrieksverpakking

 

Mijn pakket is beschadigd. Wat moet ik doen?

Controleer direct na ontvangst van je bestelling of de artikelen onbeschadigd, compleet en volgens de factuur geleverd zijn.

Wanneer de kwaliteit van uw pakket bij levering betwistbaar is (gescheurd, gedeukt, nat…) kan u best meteen de afgifte weigeren. Dit doet u door niet te tekenen voor ontvangst. De koerier neemt het pakket dan mee terug. Hope-Diet organiseert voor u meteen een nieuwe zending zodra de weigering kenbaar is gemaakt in de ‘track and trace’ van de koerier.

Stelt u de schade vast na ontvangst van het pakket? Neem dan best meteen foto’s van het pakket, de binnen verpakking, de beschadigde producten en uw bestelbon. Deze worden immers gebruikt om voor u een efficiënte oplossing te kunnen aanbieden. Stuur ze binnen de 3 kalenderdagen na ontvangst terug naar Hope-diet, Bredestraat 4, 2000 Antwerpen . Wij zorgen er dan voor dat u zo snel mogelijk een nieuw product kan ontvangen.

 

Klachten over het product?

Wij hechten veel waarde aan de kwaliteit van onze producten en de service naar jou als klant. We willen natuurlijk dat je tevreden bent over onze producten en dienstverlening. Daarom raden wij je aan met een klacht over een product contact op te nemen met onze klantenservice via info@hope-diet.com. Vermeld hierbij de omschrijving van de klacht en het betreffende ordernummer. Je kan vervolgens binnen 5 werkdagen van ons een reactie verwachten met een passende oplossing. Ons doel is om een goede service te verlenen aan de klant en wij beloven dan ook dat wij ons uiterste best hiervoor zullen doen.